Polévky

Horká bramboračka plná hub nemusí být jen podzimní jídlo. Zkuste třeba krémovou verzi a úžasně zahřeje třeba i v zimě nebo na jaře.

Nazývat to borščem by asi nebylo úplně správné, ale zeleninová variace na boršč už je správně. Chutná to podobně, ale je bez masa a bez zelí.

Dýňová polévka je podzimní nezbytnost, ale s příchodem prvních mrazíků dýňová sezóna ještě nekončí. Tahle polévka krásně zahřeje a zasytí, a určitě si rádi dáte i teď v zimě.

Nasládlá chuť cibule v kombinaci s bílým polosuchým vínem je něco magického. A cibulačka na bílém víně zapečená s máslovou bagetkou a sýrem patří mezi mé oblíbené polévky.

Bramboračka a podzim jdou ruku v ruce. A během houbové sezóny tahle polévka prostě nesmí chybět.

Krásně kyselá, plná papriky, zjemněná smetanou. Ideální polévka v tomhle podzimním počasí.

Skvělá a rychlá polévka plná chutí a vůní. Patří mezi mé oblíbené, a určitě si ji zamilujete i vy.

Svěží, pálivá a plná rajčat. A navíc je za chvíli hotová - všechno odpracuje papiňák.