Pečivo

Nadýchané rohlíky nesmí chybět u žádné skvělé snídaně. A ať už na ně namažete marmeládu, položíte plátek sýra nebo připravíte nějakou zajímavou pomazánku, vždy budou skvělé.

Mazanec patří k Velikonocům stejně jako vánočka k Vánocům. U snídaně prostě nesmí chybět a bez toho by to nebylo ono.

Indický chléb naan je skvělou přílovou k různým indickým jídlům, masovým směsím, omáčkám, ale můžete ho použít třeba i jako základ pro wrap doladěný indickým kořením či omáčkou.

Domácí kvasový chleba je záruka kvality. Ale občas to chce trochu změnu, i když chuť na chleba zůstává. Pak stačí jednoduše změnit výsledný tvar pečiva. Třeba vytvořit tyhle úžasné chlebové dalamánky.

Protože i 100% celozrnný chleba může být úžasně nadýchaný. Stejný postup jako u předchozího receptu, jen trochu jiný poměr, ale i tak dokonalá chuť a struktura

Kdo by odolal úžasně nadýchanému celozrnnému chlebu, který je ještě navíc plný semínek. Hodí se na sladkou i slanou snídani či svačinu.

Ať jsou Vánoce, Velikonoce nebo čtvrtek, chlebíčky se hodí k jakékoli příležitosti. A tyhle s bramborovým salátem jsou prostě nejlepší.

Nadýchaná vánočka je něco, co nesmí chybět při vánoční snídani, proto ji peču vždy 23. prosince odpoledne, a peču nejlépe dvě, aby zbylo na snídani.

Krásně nadýchaný a vláčný toustový chleba, který jsem pro efekt doladila trochu čaje matcha.

Ideální k čočce, hrachové kaši, nebo treba zelí. Navoněný česnekem a skvělý i jen tak samotný.

Rychlý proto, že nemusíte dělat omládek. Je ideální pro ty, kteří mají raději hutnější mazanec, který se při kynutí na plechu nerozjede.

Domácí chleba je něco, co u nás doma nesmí chybět. Co jsem si před více než třemi lety pořídila kvas, chleba jsem nekupovala.

Dýňová sezóna znamená dýni všude, spoustu dýňových receptů, a dost často i vymýšlení, co vlastně z dýně udělat. Zkuste třeba tenhle nadýchaný a vláčný dýňový toustový chleba.