Zeleninový "boršč"

Nazývat to borščem by asi nebylo úplně správné, ale zeleninová variace na boršč už je správně. Chutná to podobně, ale je bez masa a bez zelí.

Recept:
- 500 g převařené řepy 
- 6 větších mrkví 
- 1 malý celer
- 1 velká petržel 
- 2 větší kedlubny 
- 4 bílé papriky 
- 2 střední cibule 
- menší palička česneku 
- 1 protlak 
- 3 l vývaru 
- 4 lžíce octa 
- 4 bobkové listy
- dle chuti sůl a pepř
Postup:
Zeleninu a čistěte a nakrájte na menší kostky, cibuli najemno a česnek nasekejte. Na troše přepuštěného másla opečte kořenovou zeleninu na barvu, přidejte kedluben, řepu, koření a vývar a vařte doměkka. Vyndejte bobkový list, přidejte papriku a dejte uvařit. Na pánvi orestujte na troše přepuštěného másla cibuli a česnek, přidejte protlak a chvíli restujte. Přidejte 2 naběračky vody z polévky a rozmíchejte. Přidejte do polévky a chvíli provařte. Odstavte w nakonec vmíchejte ocet.