Zeleninový "boršč"

Nazývat to borščem by asi nebylo úplně správné, ale zeleninová variace na boršč už je správně. Chutná to podobně, ale je bez masa a bez zelí.
Recept:
- 500 g převařené řepy
- 6 větších mrkví
- 1 malý celer
- 1 velká petržel
- 2 větší kedlubny
- 4 bílé papriky
- 2 střední cibule
- menší palička česneku
- 1 protlak
- 3 l vývaru
- 4 lžíce octa
- 4 bobkové listy
- dle chuti sůl a pepř
Postup:
Zeleninu a čistěte a nakrájte na menší kostky, cibuli najemno a česnek nasekejte. Na troše přepuštěného másla opečte kořenovou zeleninu na barvu, přidejte kedluben, řepu, koření a vývar a vařte doměkka. Vyndejte bobkový list, přidejte papriku a dejte uvařit. Na pánvi orestujte na troše přepuštěného másla cibuli a česnek, přidejte protlak a chvíli restujte. Přidejte 2 naběračky vody z polévky a rozmíchejte. Přidejte do polévky a chvíli provařte. Odstavte w nakonec vmíchejte ocet.