Závitky z krkovice plněné zelím a slaninou

Křehké a šťavnaté maso naplněné pořádnou porcí kysaného zelí se slaninou.


Recept: 
- 1 kg vepřové krkovice 
- 1 balení kysaného zelí 
- 100 g kvalitní slaniny 
- 1 střední cibule
- 2 lžíce sádla
- sůl, pepř, sušený česnek a kmín
Postup: 
Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno a krkovici na centimetr až centimetr a půl silné plátky. Maso z obou stran naklepejte. Cibuli se slaninou orestujte, přidejte vymačkané kysané zelí a chvíli poduste. Osolte, opepřete, přidejte sušený česnek a kmín a ještě chvíli restujte. Naklepané plátky krkovice osolte a opepřete z obou stran, dejte na ně pořádnou porci zelné náplně, zadolujte a utáhněte. Pokud vám zbyde nějaká náplň, dejte ji na dno pekáče, a na ni naskládejte závitky. Přidejte kousek sádla a pečte na 180 stupňů asi hodinu a půl. Podávejte s bramborem nebo bramborovou kaší.