Vařený vaječný krém

Vařený vaječný krém, ač to může znít zvláštně, je do cukroví úplně nejlepší. Skvěle chutná, je nádherně jemný, a dlouho vydrží. Navíc se dá doplnit o čokoládu, ořechy, kakao... A z jednoho základu tak můžete mít několik desítek různých krémů.
Recept:
- 3 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 70 g cukru krupice
Postup:
V mlékovaru (nebo ve vodní lázni) vyšlehejte vejce s moučkovým cukrem do husté pěny. Jakmile budete mít pocit, že už je pěna dostatečně hustá a základ je hotový, nechte ho tam ještě dvě až tři minuty a pořád šlehejte. Takto připravený základ přendejte do mísy a za občasného šlehání nechte úplně vychladnout. Toto šlehání v průběhu chladnutí je opravdu důležité. Kdybyste to neudělali, vespod se vám začne hromadit tekutina a pěna bude zůstávat nahoře. Díky průběžnému šlehání si základ na krém udrží kompaktnost. Jakmile vám základ vychladne na pokojovou teplotu, dejte ho stranou a ve větší míse vyšlehejte máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom začněte po částech přidávat vaječnou hmotu. Důkladně prošlehejte, a máte hotovo. Krém skladujte v lednici. Před použitím ho nechte povolit a krátce ho prošlehejte, aby se vám s ním lépe pracovalo.