Vanilkové rohlíčky

Dokonale křehké vanilkové rohlíčky, které se rozplynou v ústech.
Recept:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 40 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkové pasty (nebo 1 vanilkový cukr)
- 2 žloutky
- 100 g mletých ořechů
Postup:
Všechny suroviny důkladně prodělejte a vypracujte těsto. To zabalte do sáčku nebo potravinové fólie a nechte pár hodin (nebo ideálně přes noc) odpočinout v lednici. Druhý den tvarujte rohlíčky (já dělám 8 g), naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, a pečte na 180°C cca 14-15 minut, dokud nebude spodní strana krásně růžová.
Ještě teplé rohlíčky obalte v moučkovém cukru a nech to úplně vychladnout.