Toustový chleba

Krásně nadýchaný a vláčný toustový chleba, který jsem pro efekt doladila trochu čaje matcha.

Recept: 
- 500 g hladké mouky 
- 270 ml mléka 
- 40 g oleje 
- 1 lžíce medu 
- 1 vejce 
- 1 lžička soli 
- 1 balení sušeného droždí
Postup: 
V míse smíchejte všechny suché ingredience, přidejte všechny mokré ingredience a nechte v robotu cca 5 minut zadělávat. Pokud chcete spirálu jako já, třetinu těsta odeberte a zapracujte do něj dva pytlíčky čaje Harmony od MatchaTea. Pokud chcete čistý chleba, nechte těsto tak jak je. Těsto přendejte do mísy a nechte hodinu a půl až dvě hodiny kynout, závisí na teplotě v místnosti. Potom těsto vyválejte (pokud máte dvě barvy, rozpleskněte je na obdélník, dejte na sebe a vyválejte společně), a zarolujte. Všechny spoje důkladně zamáčkněte a tak to připravený chleba přendejte do formy na biskupských chlebíček vyložený pečicím papírem (spoje dolů). Nechte dalších 60 až 90 minut kynout, opět závisí na teplotě v místnosti. Vykynutý chleba potřete vejcem a pečte ve spodní třetině trouby na 180°C 20 minut. Po té znovu potřete vejcem, zakryjte alobalem a pečte dalších 30 minut. Chleba nechte na mřížce úplně vychladnout.