Šťavnaté pečené kuře

Když jde o pečené kuře, mnohem raději si dám celé, než jen samotnou hokejku. A základem dobrého pečeného kuřete jsou lahodně šťavnatá prsíčka.

Recept: 
- 2 menší kuřata 
- půl kostky másla 
- 2 lžíce soli 
- libovolné směs koření 
Postup: 
Dovnitř každého kuřete nasypte lžíci soli a přidejte kousek másla. Díky tomu bude kuře lépe ochucené a máslo se dostane všude. Mezi kůží na prsou a prsy vytvořte kapsu (stačí tam strčit prst nebo dva a chvilku šmrdlat, aby se kůže uvolnila), a do vzniklého prostoru dejte na každé prso kousek másla. Díky tomu budou prsa nádherně šťavnatá. Kuřa pak ze všech stran posypejte kořením, nezapomeňte na všechny záhyby, pod křídly a podobně. Dejte je do pekáče a podlete asi 200 ml vody. Přiklopte a pečte na 180°C 2 hodiny. Kdyby se vám po téhle době nezdála barva kůžičky a chtěli jste jí trochu tmavší, stačí pekáč na pár minut odklopit. Přílohu zvolte podle sebe, kuře je dobré s bramborem, rýží, nebo třeba i bramborovou kaší. Já mám nejraději rýži, kterou smíchám s výpekem.