Skořicoví matcha šneci

K podzimnímu počasí prostě patří teplá vůně skořice. A nadýchání skořicoví šneci na podzim nesmí chybět.

Recept: 
- tangzhong z 200 g vody a 40 g mouky 
- 600 g hladké mouky 
- 120 g medu 
- 190 ml mléka 
- 30 ml oleje 
- 1 vejce 
- 1 balení sušeného droždí
- 100 ml vysokoprocentní smetany
Náplň: 
- 150 g másla 
- 100 g cukru 
- 2 lžíce skořice 
- 3 balení matcha tea
Postup:

Na tangzhong smíchejte 200 ml vody a 40 g hladké mouky, a navíc ne plameni uvařte kaši. Tu přendejte do misky a nechte vychladnout. Do mísy dejte sušené droždí a vlažné mléko, přidejte med, vejce, olej a tangzong a promíchejte. Přidejte mouku a vypracujte těsto. To zakryjte poklicí nebo potravinovou fólií a nechte ho asi hodinu a půl kynout. Mezitím si promíchejte náplň, a dejte ji stranou. Pokud budete máslu jako já pomáhat v mikrovlnce, protože si ho zapomenete vyndat z lednice, a budete ho mít příliš řídké, dejte náplň na pár minut do lednice, aby mírně zatuhla. Vykynuté těsto si rozválíte na pomoučené ploše na obdélník cca 40x50 cm, 1 cm tlustý. Na obdélník rozetřete náplň a zarolujte. Nakrájejte na jednotlivé šneky (ideální je krájet pomocí nitě, řez tak bude hladký, čistý, a šneky krásně kulaté), a naskládejte do pekáče vyloženého pečícím papírem. Zakryjte utěrkou a nechte asi hodinu kynout. Vykynuté šneky polijte smetanou a pečte na 170°C 25 minut.