Pomerančová matcha babka

Babka je rychlá alternativa když máte chuť na něco kynutého s náplní, ale nechcete se s tím zbytečně dlouho motat. Tady vytvoříte jednu roládu, rozříznete, nacpete do formy a máte klid.

Těsto:
- tangzhong z 200g vody a 40g mouky
- 420g hladké mouky 
- 120g mléka
- 100g medu
- 20g oleje 
- 1 vejce 
- 1 balení sušeného droždí
Pomerančová náplň: 
- 2 pomeranče 
- 2 lžíce cukru
- 40ml vody
- 1 lžička kukuřičného škrobu 
- 2 pytlíčky čaje matcha
Postup:
Alespoň dvě hodiny předem si uvařte tangzhong. Smíchejte vodu s moukou, a na mírném plameni uvařte kaši. Tu přendejte do misky a nechte vychladnout. V míse smíchejte sušené droždí, med a vlažné mléko, a nechte pár minut stát. Poté přidejte tangzhong a vejce a metlou pořádně prošlehejte. Nakonec přidejte olej a mouku, a zadělejte mírně lepivé těsto. Nepřidávejte ale mouku, jinak by výsledné koláčky byly moc hutné. Těsto zakrejte a nechte asi 60-90 minut kynout. Čas kynutí závisí na teplotě v místnosti, těsto ale musí zdvojnásobit objem.
Na pomerančovou náplni si nastrouhejte kůru z obou pomerančů a dejte ji stranou. Pomeranče oloupejte a očistěte jednotlivé dílky. Ty v mixéru nahrubo rozmixujte. Dejte do kastrůlku, přidejte cukr a přiveďte k varu. Přidejte kůru a kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě a asi minutu povařte. Výslednou pomerančovou náplň dejte do lednice vychladnout. Po vychladnutí přimíchejte čaj matcha.
Těsto rozválejte na asi půl centimetru tlustou placku a potřete náplní. Zarolujte a podélně rozřízněte. Otočte řezem nahoru a zamotejte do vrtule. Přesuňte do formy na biskupských chlebíček vyložené v pečicím papírem a nechte ještě asi 20 minut kynout. Vykynutou babku pečte na 180°C 20 minut odkryté a 40 minut pod alobalem. Po upečení nechte babku vychladnout, kdybyste jí vyndali z formy ještě horkou, rozpadla by se.