Pistáciový cheesecake

Lahodně krémový cheesecake plný pistácií a chuti.

Recept:
- 750 g polotučného tvarohu 
- 200 g smetanového sýru 
- 100 g cukru 
- 3 vejce 
- 100 g pistáciového másla 
- 100 ml smetany
Pistáciový sušenkový základ: 
- 200 g ovesných sušenek 
- 50 g pistáciového másla 
- 50 g rozpuštěného másla
Postup:
Sušenky dejte do mixéru a rozemelte je na prášek. Dejte je do mísy, přidejte rozpuštěné máslo a pistáciové máslo a důkladně promíchejte. Vzniklou hmotu natlačte rovnoměrně na dno formy o průměru 23 až 24 cm a dejte stranou.
V míse smíchejte tvaroh se smetanovým sýrem a cukrem. Jakmile se vše spojí, po jednom zašlehejte vejce. Pak vmíchejte pistáciové máslo a nakonec smetanu. Směs nalijte na korpus a pečte na 160° 45 minut.
Upečený cheesecake nechte úplně vychladnout a pak ho dejte ideálně přes noc do lednice. 
Ozdobit ho můžete libovolně čokoládou, pistáciový máslem, sekanými pistáciemi...