Pistáciové důlkové koláčky

Křehké pistáciové cukroví se srdcem z pistáciového másla.

Recept: 
- 400 hladké mouky 
- 300 másla 
- 140 moučkového cukru 
- 1 lžička vanilkové pasty (nebo 1 vanilkový cukr)
- 4 žloutky 
- 160 mletých pistácií 
Postup: 
Všechny suroviny důkladně prodělejte a vypracujte těsto. To zabalte do sáčku nebo potravinové fólie a nechte pár hodin (nebo ideálně přes noc) odpočinout v lednici. Druhý den tvarujte kuličky (já dělám 12 g), hůlkou nebo obrácenou stranou vařečky do nich udělejte důlek, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, a pečte na 180°C cca 15 minut.
Po vychladnutí důlek naplňte pistáciovým máslem já zvolila od LifeLike), zakápněte trochou bílé čokolády a ozdobte mletými pistáciemi.