Piklovaná cibule

Do sendvičů, burgerů, nebo třeba jen tak k masu. Je krásně křupavá, nakyslá, a jako třešnička na dortu má úplně dokonalou barvu.

Recept: 
- 500 g očištěné cibule 
- 500 ml vody 
- 200 ml polosuchého červeného vína 
- 200 ml octu 
- 100 g medu nebo cukru 
- dva bobkové listy 
- čtyři kuličky nového koření
Postup: 
Vše kromě cibule dejte do kastrůlku a nechte projít varem. Očištěnou cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka (500 g si odvažte až po očištění a nakrájení, abyste měli opravdu půl kila hmoty). Cibuli dejte do větší mísy, prsty rozdělte na jednotlivé proužky, a zalejte horkým nálevem. Nechte vychladnout, vyndejte nové koření a bobkový list a přendejte i s nálevem do uzavíratelné nádoby. Cibuli nechte alespoň přes noc v lednici.