Pečený čaj

Pečený čaj je úžasný způsob, jak zpracovat přebytečné ovoce. A jako bonus dokonale chutná a krásně zahřeje.

Recept: 
- 4 mandarinky 
- 1 pomeranč 
- 2 blumy 
- 1 hruška 
- 1 červené jablko 
- 3 lžíce medu 
- dle chutimletá skořice, mletý zázvor a muškátový oříšek 
- pokud je ovoce málo šťavnaté, přidejte trochu vody 
- můžete přidat třeba i trochu rumu nebo medoviny, nebo nějaký ovocný sirup pro zvýraznění chuti
Můžete ale přidat i více citrusů, různé bobulovité ovoce, prostě cokoliv, co vám doma někde zbylo, a už to jinak nezpracujete.
Postup: 
Ovoce očistěte a nakrájejte na stejně velké kousky. Přidejte med, koření, případně další ingredience, a důkladně promíchejte. Já ovoce pekla v malých keramických pekáčcích v horkovzdušné fritéze, můžete ale klidně dát ovoce do většího pekáče a do trouby. Pečte na 160°C cca hodinu přiklopené a potom na cca 20 minut odklopte. Uchovávejte v uzavíratelné nádobě nejlépe v lednici, nebo můžete čaj klidně zavařit.