Palačinky

Receptů na palačinky najdete spousty, a každý bude úplně jiný. V tomto je více vajec, než obvykle, ale výsledná chuť a struktura je daleko lepší. Zkuste je sami a uvidíte.
Recept:
- 250 ml mléka
- 150 g hladké mouky
- 25 g rozpuštěného másla
- 7 středních vajec
Postup:
Do mísy dejte mléko, mouku a máslo a ručně metlou vyšlehejte hladké těsto. Jakmile v těstě nebudou žádné hrudky mouky a bude krásně hladké, dejte ho stranou a nechte ho asi 20 minut odpočinout. Pak po jednom postupně začněte zašlehávat vejce. Vejce dávejte opravdu po jednom a každé vždy důkladně zapracujte, jen tak získáte opravdu dokonalé palačinkové těsto. Na opečení palačinek si připravte ideálně kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem abyste ji nemuseli vymazávat. Na horkou pánev nalijte požadované množství těsta a krouživými pohyby jí rozprostřete po celém povrchu. Palačinky opékejte z obou stran do zlatova.