Obrácený hruškový koláč

Hruškové a jablečné koláče jsou v tomhle podzimním období nezbytnost. A v kombinaci s karamelem a skořicí je to sázka na jistotu.

Recept:
- 2 větší hrušky 
- 100g cukru na karamel 
- 150g hladké mouky 
- 100g medu
- 50g vody 
- 50g oleje 
- 2 vejce 
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička skořice 
- 2 sáčky čaje matcha 
Postup:
Hrušky oloupejte, očistěte a nakrájejte na klínky. V pánvi rozpusťte cukr na zlatohnědý karamel a hrušky v něm povařte. Naskládejte je do kulaté formy vyložené alobalem a dejte stranou. Vejce s cukrem vyšlehejte do husté pěny, přidejte vodu a olej a promíchejte. Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva, skořici a čaj matcha, a stěrkou vymíchejte hladké těsto. Nalijte ho na hruškyba pečte na 180°C 20 minut. Ještě vlažný koláč vyklopte z formy a opatrně z něj sloupněte alobal.