Mramorová bábovka

Pokud se bojíte bábovek, protože nemáte rádi takové ty suché a "dusivé", tuhle jsi zamilujete. Dokonale nadýchaná a vláčná.
Recept:
- 260 g hladké mouky
- 260 g cukru
- 6 vajec
- 130 ml oleje
- 130 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
Postup:
Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte olej, mléko, mouku a prášek do pečiva a stěrkou nebo vařečkou promíchejte. Dejte stranou a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ten nadvakrát opatrně zlehka vmíchejte do těsta. Asi čtvrtinu těsta dejte stranou a zamíchejte do něj čaj matcha, kakao nebo cokoliv dalšího, aby vám vznikla barevná část pro mramorování. Do vymazané a vysypané formy nalijte světlé těsto a do něj potom opatrně lžící nalijte to barevné - ideálně tak, aby uprostřed světlé části vytvořilo kruh. Pak už jen špejlí těsta zlehka promíchejte, abyste vytvořili mramorování. Bábovku pečte na 180°C 30 minut odkryté a 30 minut pod alobalem. Pro jistotu do ní pak ještě píchněte špejlí, jestli je upečená - pokud vytáhnete suchou špejli, bábovka je hotová, Pokud na špejli bude nalepené těsto, dejte jí ještě pár minut. Bábovku nechte ve formě ještě asi 10 minut stát a až potom ji vyklopte. Před nakrojením ji nechte úplně vychladnout.