Matcha řezy s jahodami

Výrazný čaj matcha jde s jahodami ruku v ruce. A v kombinaci se sladkým vanilkovým piškotem a jemně nakyslým tvarohovým krémem je to dokonalost sama.
Korpus:
Korpus udělejte podle receptu na základní piškotové těsto, který najdete ZDE. Spolu s vodou a olejem do něj ještě přidejte dvě lžičky vanilkové pasty.
Krém:
- 1kg měkkého tvarohu ve vaničce
- 500g mascarpone
- 3 pytlíčky čaje Harmony od MatchaTea
- med dle chuti
Jahodová vrstva:
- 750g jahod
- 1 červené dortové želé
Smetanová vrstva:
- 2 šlehačky 33%
- 2 smetafixy
Postup:
Vychladlému korpusu siřízněte vršek, aby se na něj dobře přichytil krém, a dejte stranou. Vyšlehejte tvaroh s mascarpone a medem, vmíchejte matcha tea, a krém rovnoměrně navrstvěte na piškot. Dejte do lednice, A připravte si jahody. Ty opláchněte, očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Červené dortové želé připravte dle návodu, a vmíchejte do něj jahody. Pokud byste nebyli příliš rychlý, a želé vám stihlo zatuhnout, na pár vteřin směs zahřejte, aby se želé opět rozpustilo. Jahody dejte na krém, rovnoměrně uhlaďte a dejte do lednice. Jakmile jahody zatuhnou, vyšlehejte si šlehačky se smetafixem, a rozetřete na jahodovou vrstvu. Na závěr řezy posypte matcha tea, a dejte alespoň na hodinu do lednice.
Video najdete ZDE.