Máslové kuře

Máslové kuře je jeden z mých nejoblíbenějších indických receptů je ostrý a zároveň jemný, obalí chuťové buňky a navodí takovou příjemnou teplou pohodu.

Marinování: 
- 750 g kuřecích prsou 
- 100 g bílého jogurtu 
- šťáva z půlky citronu 
- 2 lžíce másla
- po jedné lžičce kurkuma chilli, sušený česnek a sušený zázvor

Omáčka:
- jedna střední cibule 
- menší palička česneku 
- 20 g kešu ořechů 
- 500 g rajčat 
- tři lžičky tikka masala koření 

Ostatní suroviny: 
- 3 bobkové listy 
- 2 menší celé skořice 
- 100 g pasírovaných rajčat
Postup: 
Maso nakrájejte na větší kostky a smíchejte s jogurtem, šťávu z limetky, máslem a kořením. Nechte půl hodiny odležet. Mezitím si uvařte omáčku. Matroš je oleje zarestujte na proužky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, a jakmile se rozvoní přidejte kešu ořechy a tikka masala koření. Zarestujte, přidejte rajčata, přiklopte a nechte podusit. Jakmile se rajčata rozdusí, přendejte do mixéru a rozmixujte. Na troše másla orestujte bobkové listy se skořicí, dokud se hezky nerozvoní. Přidejte maso i s marinádou a restujte, dokud se maso pořádně nezatáhne. Přidejte pasírovaná rajčata a zarestujte. Nakonec přilijte rozmixovanou omáčku a nechte pořádně provařit, dokud nebude maso úplně měkké. Podávejte buď s rýží nebo s indickým chlebem naan.