Listoví šneci

Tuhle chuťovku zná snad každý. Tisíce možností, tisíce kombinací, a neznám nikoho, kdo by je neměl rád.
Recept:
- listové těsto
- pomazánkové máslo, pasírovaná rajčata, kečup, cokoli na potření
- šunka, slanina, suchý salám...
- libovolný sýr
- koření
- vejce na potření
Postup:
Pokud nemáte listové těsto už vyválené, vyválejte ho. Potřete ho pasírovanými rajčaty, pomazánkovým máslem, čímkoli, co máte po ruce. Posypejte kořením, přidejte salám a sýr a zarolujte. Pořádně utáhněte, aby se při krájení šneci nerozjížděli. Nakrájejte na cca 1,5 cm široké dílky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete vejcem. Můžete navrch přidat ještě trochu sýru. Pečte na 220°C 13-15 minut.