Linecké kakaové

Jemné máslové těsto v kombinaci s krémem z hořké čokolády.
Recept:
- 300 g hladké mouky
- 230 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkové pasty (nebo 1 vanilkový cukr)
- 3 žloutky
- 40 g kakaa
Postup:
Všechny suroviny důkladně prodělejte a vypracujte těsto. To zabalte do sáčku nebo potravinové fólie a nechte pár hodin (nebo ideálně přes noc) odpočinout v lednici. Druhý den vyválejte asi 2 mm silnou placku, vykrajovátkem vykrájejte libovolné tvary, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, a pečte na 180°C cca 9 minut.
Na naplnění si připravte 200 g vařeného vaječného krému a 100 g Low Sugar Nougat Twisteru od LifeLike. Důkladně promíchejte a slepujte linecké vždy spodní stranou k sobě. Hotové linecké ozdobte trochou rozpuštěné bílé čokolády.