Kuře na pomerančích

Pomerančová šťáva dodá jídlu úžasně orientální nádech a v kombinaci se sójovou omáčkou vytvoří dokonalou chuť.

Recept: 
- 2 větší kuřecí prsa 
- zelená část ze dvou svazků jarní cibulky 
- 3 až 4 kousky řapíkatého celeru 
- 2-3 střední mrkve 
- 3 pomeranče 
- 2 lžíce světlé sójové omáčky 
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- dle chuti sůl a chilli
Postup:
Kuřecí maso nakrájíte na nudličky, zelenou část jarní cibulky na tenká kolečka, řapíkatý celer na tenké plátky a mrkev na tenká půlkolečka. Na troše oleje orestujte maso, přidejte mrkev a chvilku restujte. Pak přidejte jarní cibulku a řapíkatý celer, podlijte asi deci vody a nehté chvíli podusit. Pak přidejte šťávu z pomerančů a sójovou omáčku a opět krátce povařte. Přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve troše vody, důkladně promíchejte a naposledy krátce povařte. Podávejte ideálně s rýží.