Kulajda

Skvělá a rychlá polévka plná chutí a vůní. Patří mezi mé oblíbené, a určitě si ji zamilujete i vy.

Recept:
- 3l vývaru 
- 750g brambor
- 450g hub - buďto čerstvých anebo ovařených z mrazáku ( pokud máte sušené, namočte si je předem, budou stačit tři hrsti) 
- 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy 
- 200ml smetany 
- 2 lžíce hladké mouky 
- 1 lžíce cukru, 4 lžíce octa, hrst nasekaného kopru 
- uvařené vajíčko
Postup:

Do hrnce dejte vývar, brambory, nové koření a bobkový list a přiveďte k varu. Jakmile bude vývar vařit, vyndejte koření, přidejte houby a vařte, dokud brambory nezměknou. Ve smetaně rozmíchejte mouku, nalijte do polévky a provařte. Odstavte, a smíchejte cukr, ocet a kopr. Podávejte s uvařeným vajíčkem.


Video postup najdete ZDE.