Krémová pórková polévka s cizrnou

Krémové polévky miluji. A tahle pórková s cizrnou krásně zasytí a pohladí na duši i chuťových buňkách.

Recept:
- 1 velký nebo 2 střední pórky
- 2 střední cibule 
- 3-4 brambory 
- 4-6 mrkví podle velikosti 
- 1 sklenice uvařené cizrny
- 1 střední palička česneku 
- 1 lžička kurkumy 
- sůl a pepř dle chuti
- 3 litry vody
- můžete přidat ještě 200 g růžičkové kapusty
Postup:
Zeleninu očistěte a nakrájejte. Cibuli nadrobno, mrkev a brambory na kostičky, pórek na půlkolečka a česnek nasekejte. Cibuli orestujte na troše másla, a pak postupně zarestujte mrkev a pórek. Osolte, opepřete, přidejte kurkumu a zarestujte. Přidejte brambory a podlijte vodou. V tuhle chvíli můžete přidat i očištěnou růžičkovou kapustu nakrájenou na půlky. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte, dokud nebude zelenina měkká. Část uvařené zeleniny vyndejte a dejte stranou obsah hrnce rozmixujte do hladké konzistence. Přidejte zpět odebranou zeleninu a cizrnu a nechte ještě 10 minut provařit, aby se chutě spojily.