Išelské dortíčky

Křehké kakaové těsto doplněné o piškot v rumu a lahodný krém.

Recept: 
- 380 hladké mouky 
- 300 másla
- 140 moučkového cukru
- 1 lžička vanilkové pasty (nebo 1 vanilkový cukr)
- 4 žloutky
- 20 g kakaa
- 160 g mletých ořechů
Postup: 
Všechny suroviny důkladně prodělejte a vypracujte těsto. To zabalte do sáčku nebo potravinové fólie a nechte pár hodin (nebo ideálně přes noc) odpočinout v lednici. Druhý den vyndejte těsto z lednice alespoň tři až čtyři hodiny před pečením. Následně vyválejte asi 2 mm silnou placku, vykrajovátkem vykrájejte kolečka o něco větší než piškot, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, a pečte na 180°C cca 8 minut.
Spodní stranu koleček potřete trochou vařeného vaječného krému a mezi ně vložte piškot namočený v rumu. Okraje vyplňte vařeným vaječným krémem, zahlaďte a obalte v mletých ořeších. Ozdobte trochou rozpuštěné hořké čokolády a půlkou vlašského ořechu.