Indický plochý chléb naan

Indický chléb naan je skvělou přílovou k různým indickým jídlům, masovým směsím, omáčkám, ale můžete ho použít třeba i jako základ pro wrap doladěný indickým kořením či omáčkou.
Recept:
- 450 hladké mouky
- 150 ml vlažné vody
- 150 g bílého jogurtu
- 30 g rozpuštěného másla
- 1 balení sušeného droždí
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 2 lžičky cukru
Všechny suroviny dejte do mísy a vypracujte těsto. To zakryjte a nechte hodinu kynout (nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem). Vykynuté těsto rozdělte na 8 částí a vytvarujte z nich bochánky. Ty přikryjte a nechte ještě 15 minut odpočinout. Bochánky pomoučete a vyválejte na tenčí placku. Vrchní stranu potřete a nebo postříchejte vodou a placku položte mokrou stranou na suchou rozpálenou pánev. Pečte z každé strany asi tři minuty. Hotový chléb naan potřete ještě rozpuštěným máslem.