Dýňový toustový chleba

Dýňová sezóna znamená dýni všude, spoustu dýňových receptů, a dost často i vymýšlení, co vlastně z dýně udělat. Zkuste třeba tenhle nadýchaný a vláčný dýňový toustový chleba.
Recept:
- 400g pečené dýně
- 250g hladké mouky
- 250g polohrubé mouky
- 2 balení sušeného droždí
- 1 vejce
- 2 lžičky soli
- 100g vody
- 100g mix semínek (používám dýňová, lněná a slunečnicová od LifeLike)
- 1 lžička medu
Postup:
Droždí smíchejte s medem a vodou, přidejte vejce, dýni a promíchejte. Potom přidejte obě mouky, semínka a sůl, a vypracujte těsto. To nechte hodinu na teplém místě kynout.
Těsto vyklopte na pomoučenou plochu a okraje poskládejte do středu. Těsto rozválejte na obdélník široký stejně jako forma na biskupských chlebíček, zamotejte a dejte do formy. Nechte kynout ještě 15 minut. Chleba pečte na 220°C 10 minut, po té snižte teplotu na 180°C a pečte ještě 10 minut. Chleba potřete vajíčkem (díky tomu bude výsledný chleba krásně lesklý a zlatý), vraťte do trouby, přikryjte alobalem a pečte dalších 20 minut.
Video najdete ZDE.