Dvojctihodné koláče

Na první pohled nevypadají, ale jsou krásně vláčné a nacpané náplní. Uvnitř hromada tvarohu, nahoře hromada povidel, a navrch drobenka.
Těsto:
- tangzhong z 200g vody a 40g mouky
- 670g hladké mouky
- 190g mléka
- 180g medu
- 30g oleje
- 1 vejce
- 1 balení sušeného droždí
Tvarohová náplň:
- 2 kostky tvarohu
- 2 žloutky
- kůra z jednoho citronu
- med dle chuti
Povidlová náplň:
- 1 větší sklenice povidel
- 2 lžíce rumu
Drobenka:
- 200g hladké mouky
- 100g cukru
- 100g másla
Postup:
Alespoň dvě hodiny předem si uvařte tangzhong. Smíchejte vodu s moukou, a na mírném plameni uvařte kaši. Tu přendejte do misky a nechte vychladnout. V míse smíchejte sušené droždí, med a vlažné mléko, a nechte pár minut stát. Poté přidejte tangzhong a vejce a metlou pořádně prošlehejte. Nakonec přidejte olej a mouku, a zadělejte mírně lepivé těsto. Nepřidávejte ale mouku, jinak by výsledné koláčky byly moc hutné. Těsto zakrejte a nechte asi 60-90 minut kynout. Čas kynutí závisí na teplotě v místnosti, těsto ale musí zdvojnásobit objem. Vykynuté těsto si rozdělte na jednotlivé bochánky, a ty nechte 10 minut odpočinout. Následně je rozválejte jako na buchty, naplňte je tvarohem, a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte mezi nimi dostatečný prostor, aby se neslepily. Buchánky nechte na plechu asi 40-50 minut kynout. Teď si vezměte polévkovou lžíci nebo menší sklenici, namočte ji do hladké mouky, a doprostřed každého bochánku udělejte důlek. Každý koláček důkladně potřete vajíčkem (toto je dobré dělat buďtopřed naplněním povidly, nebo předposypáním drobenkou, aby se vám vše nerozmazalo po koláčku). Nyní do každého důlku dejte lžíci povidel, a koláčky vydatně posypejte drobenkou. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C 20-25 minut.
Video najdete ZDE.