Divočák na červeném víně s brusinkami

Zvěřina, jalovec a brusinky – nesmrtelná kombinace. A tenhle skvělý divočák s máslovou bramborovou kaší s muškátem vás jistě okouzlí.
Recept:
- 2 kg divočáka (já použila plec)
- 6 až 8 mrkví podle velikosti
- půlka středního celeru
- 3 až 4 petržele podle velikosti
- 2 střední cibule
- 500 ml suchého červeného vína
- sůl, pepř dle chuti
- 1 lžíce sušeného rozmarýnu
- 1 lžíce celého jalovce (asi 20 kuliček)
- 2 lžíce nakládaných brusinek
- 2 l vývaru
Postup:
Na ploše másla orestujte cibuli do zlatova, přidejte zeleninu a restujte, dokud nebude mít krásně zlatavou barvu. Mezitím na suché pánvi postupně po částech opékejte maso do zlatohněda. Opékejte opravdu postupně a po částech, protože když dáte masa do pánve moc, začne se dusit. Jakmile opečete všechno maso a vyndáte ho z pánve, vlejte do ní víno a nechte ho svařit. Do upečené zeleniny dejte sůl, pepř a rozmarýn, a ještě pár minut zarestujte. Teď k zelenině přidejte maso, jalovec a vývar, a přendejte do multicookeru. Vařte 8 hodin na 73°C, a poté zvište teplotu na 93°C a vařte ještě hodinu. Na závěr vmíchejte dvě lžíce brusinek, přiklopte, a nechte ještě pár minut odstát, aby se chutě propojily. Ideální přílohou je bramborová kaše šlehaná s máslem, smetanou a muškátovým oříškem.