Cuketový koláč

Pokud máte doma přebytek cukety a listové těsto, je volba jasná. Tenhle koláč je ideální volba na rychlou večeři nebo jen tak nejen během cuketové sezóny.

Recept:
- listové těsto (koupené, připravené, vyválené)
- půlka středního pórku
- 100g farmářské slaniny
- 1 pomazánkové máslo
- 1 střední cuketa
- hrst strouhaného parmezánu
Postup:
Pórek a slaninu buď nakrájejte opravdu nadrobno, a nebo to hod'te do sekacího robota a nechte práci na něm. Takhle to dělám já - mám ráda, když je základ na koláč hezky jemný. Pórek se slaninou hoďte na rozpálenou pánev, a opékejte, dokud nebude pórek měkký. Odstavte z plotny, a vmíchejte celé pomazánkové máslo. Okraje listového těsta potřete vajíčkem, asi 1cm založte, aby vznikl okraj, a vzniklý okraj znovu potřete vajíčkem. Koláč naplňte připravenou směsí, a poklaďte tenkými kolečky cukety (dělám cca 2-3mm). Koláč pečte 15min na 180°C, pak cuketu posypejte parmezánem a pečte dalších 15min.