Čokoládová bábovka s hořkou čokoládou a vlašskými ořechy

Kakaovou bábovku určitě znáte. Zkusili jste ale už čokoládovou z kousky hořké čokolády a vlašskými ořechy?
Recept:
- 260 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 6 vajec
- 100 g hořké čokolády
- 50 g vlašských ořechů
- 130 ml mléka
- 80 ml oleje
- 40 g kakaa
- 1 prášek do pečiva
Postup:
Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte olej, mléko, mouku, kakao, na menší kousky nasekanou čokoládu a ořechy a prášek do pečiva a stěrkou nebo vařečkou promíchejte. Dejte stranou a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ten nadvakrát opatrně zlehka vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Bábovku pečte na 180°C 30 minut odkryté a 30 minut pod alobalem. Pro jistotu do ní pak ještě píchněte špejlí, jestli je upečená - pokud vytáhnete suchou špejli, bábovka je hotová, Pokud na špejli bude nalepené těsto, dejte jí ještě pár minut. Bábovku nechte ve formě ještě asi 10 minut stát a až potom ji vyklopte. Před nakrojením ji nechte úplně vychladnout.