Čokoládová bábovka s hořkou čokoládou a vlašskými ořechy

Kakaovou bábovku určitě znáte. Zkusili jste ale už čokoládovou z kousky hořké čokolády a vlašskými ořechy?

Recept: 
- 260 g hladké mouky 
- 200 g moučkového cukru
- 6 vajec 
- 100 g hořké čokolády 
- 50 g vlašských ořechů 
- 130 ml mléka 
- 80 ml oleje 
- 40 g kakaa
- 1 prášek do pečiva 
Postup: 
Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte olej, mléko, mouku, kakao, na menší kousky nasekanou čokoládu a ořechy a prášek do pečiva a stěrkou nebo vařečkou promíchejte. Dejte stranou a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ten nadvakrát opatrně zlehka vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Bábovku pečte na 180°C 30 minut odkryté a 30 minut pod alobalem. Pro jistotu do ní pak ještě píchněte špejlí, jestli je upečená - pokud vytáhnete suchou špejli, bábovka je hotová, Pokud na špejli bude nalepené těsto, dejte jí ještě pár minut. Bábovku nechte ve formě ještě asi 10 minut stát a až potom ji vyklopte. Před nakrojením ji nechte úplně vychladnout.