Cibulačka

Nasládlá chuť cibule v kombinaci s bílým polosuchým vínem je něco magického. A cibulačka na bílém víně zapečená s máslovou bagetkou a sýrem patří mezi mé oblíbené polévky.

Recept: 
- 1 kg cibule 
- 2 l vývaru 
- lžíce másla 
- 300 ml bílého polosuchého vína 
- sůl, pepř, tři bobkové listy
- bílá bagetka
- 100 g strouhané goudy 
Postup: 
Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky. Opečte ji na troše másla, dokud nezačne chytat zlatohnědou barvu. Podlijte 100 ml vína a nechte vyvařit, a opakujte ještě dvakrát, dokud nepřidáte všechno víno. Cibuli osolte, opepřete, přidejte bobkový list a podlijte vývarem. Přenejte do multicookeru a vařte na 83°C 2-3 hodiny, aby měla cibule strukturu tak akorát podle vašich představ. Jakmile bude cibule hotová, nakrájejte bagetku na plátky a opečte do zlatova na másle. Naskládejte ji na polévku, posypejte strouhaným sýrem a dejte zapéct na 200°C 15 minut.