Ciabatty

Jsou dokonalé na sendviče i jen tak. Jsou krásně nadýchané, a do tří hodin je máte na stole.

Recept:
- 300g hladké mouky 
- 230g vody 
- 20g oleje
- 1 lžičky soli 
- 1 lžička medu 
- půl balení sušeného droždí
Postup:

Ze všech surovin vypracujte těsto a nechte ho 30 minut kynout. Těsto přeložte – po obvodu postupně vytahujte uši do výšky cca 20 cm a skládejte je doprostřed těsta. Zakryjte ho, a nechte ho kynout opět 30 minut. Takto pokračujte, dokud těsto nebudete překládat potřetí. Po třetím překladu těsto přendejte přeloženýma ušima nahoru do obdélníkové ideálně plastové nádoby a nechte ho opět 30 minut kynout. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučenou plochu, posypejte trochou mouky a prsty opatrně vytvarujte obdélník. Těsto vždy podeberte a jemně povytáhněte, nerozvalujte ho ani jinak neprodělávejte. Obdélník si pak nožem rozdělte na 6 částí, a ty opatrně přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte cca 23 minut na 200°C, dokud nebudou mít krásnou zlatou barvu.