Chlebové dalamánky

Domácí kvasový chleba je záruka kvality. Ale občas to chce trochu změnu, i když chuť na chleba zůstává. Pak stačí jednoduše změnit výsledný tvar pečiva. Třeba vytvořit tyhle úžasné chlebové dalamánky.

Recept na těsto je stejný jako na kvasový chleba, a najdete ho zde.
Postup: 
Těsto zadělejte podle receptu na chleba a postupujte podle něj až do posledního překladu. Po posledním překladu ho rozplácněte a dejte ho do větší obdélníkové nádoby. Velikost nádoby by měla být taková, že těsto na kynutí bude mít ideálně 3 cm na výšku. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučenou plochu a posypte moukou. Opatrně rozdělte na 8 až 12 dílů A ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem nebo pečicí podložkou. Nechte 30 minut kynout, postříkejte vodou a pečte 20 minut na 220°C. Upečené dalamánky přendejte na mřížku a nechte je úplně vychladnout.