Celozrnný chleba (100% celozrnné mouky)

Protože i 100% celozrnný chleba může být úžasně nadýchaný. Stejný postup jako u předchozího receptu, jen trochu jiný poměr, ale i tak dokonalá chuť a struktura
Recept:
- 350 g špaldové celozrnné mouky
- 400 ml vlažné vody
- 150 g semínek
- 1 balení sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
Postup:
Do mísy dejte vodu, cukr, sůl a sušené droždí a promíchejte na třikrát přidejte mouku a pokaždé důkladně promíchejte. S poslední částí mouky přidejte i semínka a vypracujte lepivé těsto. To nechte hodinu kynout. Vykynuté těsto promíchejte a dejte do formy vyložené pečícím papírem. Přiklopte a nechte ještě 15 minut odpočinout. Chleba posypejte semínky a dejte upéct na 180°C 30 minut odkryté a 20 minut pod alobalem. Upečený chleba nechte úplně vychladnout na mřížce.