Celozrnný chleba

Kdo by odolal úžasně nadýchanému celozrnnému chlebu, který je ještě navíc plný semínek. Hodí se na sladkou i slanou snídani či svačinu.

Recept: 
- 350 ml vlažné vody 
- 170 g celozrnné špaldové mouky 
- 180 g hladké mouky 
- 1 balení sušeného droždí 
- lžička cukru, lžička soli 
- 100 g libovolných semínek (můžete použít ale třeba i sekané ořechy a nebo nedat nic)
Postup: 
V míse smíchejte vodu, droždí, cukr a sůl a nechte chvilku odstát. Po částech vmíchejte mouku a s poslední částí mouky přidejte i semínka. Zakryjte a nechte 40 minut kynout. Vykynuté těsto promíchejte, přendejte do formy na chleba vyložené pečicím papírem a nechte ještě 10 minut kynout. Chleba posypejte semínky a pečte na 180°C 30 minut odkryté a 20 minut pod alobalem.