Buchty jako peřinka

Do mísy dejte vše kromě másla a vypracujte těsto. Jakmile se vše spojí, přidejte máslo a nechte robota ještě 5 minut pracovat. Těsto nechte kynout asi hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí objem - záleží na teplotě v místnosti. Vykynuté těsto rozdělte na 17-18 dílků, vytvarujte bochánky a nechte je ještě 10 minut odpočinout. Bochánky rozplácněte, otočte je vzhůru nohama (aby spoj byl nahoře a zabalili jste ho do buchet) a naplňte. Nejlepší je spojit okraje do kříže jako šáteček, potom spojit vznikla ocásky a důkladně zamáčknout. Buchty díky tomu nevytečou A náplň v nich bude rozprostřená rovnoměrně. Zabalené buchty naskládejte do máslem vymazaného pekáče a každou ještě důkladně potřete málem, aby se nelepily. Buchty v pekáči nechte ještě 20 minut odpočinout, potřete je znovu máslem a pečte je 25 minut na 180°C. Po upečení je ještě jednou potřete máslem a nechte je trochu vychladnou. Pak je vyklopte na mřížku, aby se v pekáči nezapařily.