Bramborový salát

Sto lidí, sto chutí. A ať se zeptáte kohokoliv, každý dělá bramborový salát úplně jinak. Já ho dělám bez salámu, bez hrášku i bez cibule. A miluji ho samotný, k řízku i na chlebíčky.
Recept:
- 2 kg brambor
- 1 střední celer
- 2 větší petržele (pokud ji ale neseženu, nedávám ji)
- 8 větších mrkví
- 10 vajec
- 6-8 kyselých okurek
- 4-6 lžic plnotučné hořčice
- sklenice majonézy
Postup:
Brambory den předem uvařte ve slupce a nechte je úplně vychladnout. Mrkev, petržel a celer den předem oloupejte a uvařte. Stejně tak den předem uvařte na tvrdo i vejce. Druhý den brambory a vejce oloupejte a vše nakrájejte. Brambory a zeleninu nejjednodušeji nakrájíte pomocí mřížky. K nakrájené zelenině přidejte nakrájená vejce a kyselé okurky na malé kostičky. Osolte, opepřete, přidejte hořčici a majonézu a důkladně promíchejte. Salát je ideální dělat den předem, aby se opravdu pořádně odležel.