Bramboračka

Bramboračka a podzim jdou ruku v ruce. A během houbové sezóny tahle polévka prostě nesmí chybět. 

Recept: 
- 400 g mrkve 
- 400 g celeru 
- 700 g brambor 
- dvě střední cibule 
- čtyři stroužky česneku
- tři hrsti sušených hub 
- 2 l vývaru 
- jedna lžička soli 
- dvě lžičky houbového koření 
- kousek přepuštěného másla
Moldánky: 
- 100 g hrubé mouky 
- jedno vejce 
- špetka soli
Postup:
Cibuli nakrájejte na jemno, česnek nasekejte, celer a mrkev nakrájejte na malé kostičky a brambory na menší kostky. Na másle postupně zarestujte cibuli, mrkev, celer a česnek. Přidejte namočené houby i s vodou, vývar, sůl a houbové koření a 20 minut povařte. Přidejte brambory a vařte dalších 20 minut. Než se brambory uvaří, z mouky, soli a vejce připravte těsto na moldánky. Pomocí dvou lžiček tvarujte nočky, a ty vhazujte rovnou do polévky. Jakmile vyplavou, jsou hotové.

Video najdete ZDE.