Bezé roláda

Dokonale nadýchaná roláda, kterou můžete obměnit dle nálady, a vytvořit tak bezpočet variací.

Recept: 
- 250 g bílků 
- 140 g cukru krupice 
- 80 g hladké mouky 
- 60 g mandlové mouky
Postup:
Bílky začněte šlehat na nejnižší stupeň, a až se začnou tvořit bublinky, začněte po částech přidávat cukr. Jakmile se část cukru rozpustí, přidejte další, a tak pokračujte, dokud nebudete mít zapracovaný všechen cukr. Poté zvyšte otáčky, a šlehejte do tuha. Ve druhé misce promíchejte hladkou mouku s mandlovou moukou, a po částech opatrně stěrkou vmíchejte k vyšlehaným bílkům. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem, a dejte pozor, aby bylo cca centimetr vysoké. Pečte 12 minut na 180°C. Po upečení lehce posypejte moučkovým cukrem, překlopte ho na druhý kus pečícího papíru, a překryjte utěrkou. Těsto nechte vychladnout, a teprve potom z něj sloupněte pečící papír.

Citronová 

Na krém vyšlehejte vysokoprocentní smetanu s mascarpone a jedním smetafixem, oslaďte medem a přidejte šťávu z jednoho citrónu. Do středu můžete přidat ješte trochu lemon curd. Zarolujte a nechte přes noc zatuhnout v lednici. Můžete ozdobit treba šlehačkou a kousky citrónu.

Jahodová se šlehačkou 

Je to klasika všech klasik. Na krém vyšlehejte vysokoprocentní smetanu (nejlepe se smetafixem, aby pořádně držela), a posypejte jahodami. Zarolujte a nechte přes noc zatuhnout v lednici. Můžete ozdobit šlehačkou a jahodami, nebo třeba čokoládou.

Matcha s jahodami 

Do těsta přidejte 4 sáčky čaje od MatchaTea. Na krém vyšlehejte vysokoprocentní smetanu (nejlepe se smetafixem, aby pořádně držela), a posypejte jahodami. Zarolujte a nechte přes noc zatuhnout v lednici. Ozdobte šlehačkou a jahodami.

Ořechová 

Do těsta dejte místo mletých mandlí vlašské ořechy. Na krém vyšlehejte vysokoprocentní smetanu a mascarpone, oslaďte medem a přidejte mleté ořechy. Do středu můžete přidat ještě sekané prechy v karamelu. Zarolujte a nechte přes noc zatuhnout v lednici. Můžete ozdobit treba šlehačkou a půlkami vlašských ořechů.

Raffaello 
Na krém vyšlehejte vysokoprocentní smetanu a mascarpone, oslaďte medem a přidejte strouhaný kokos. do středu dejte na větší kusy nasekané Raffaello. Zarolujte a nechte přes noc zatuhnout v lednici. Můžete ozdobit treba šlehačkou a strouhaným kokosem nebo půlkami Raffaella.