Banana bread

Každému se určitě už stalo, že mu doma zbyly banány, a najednou byli tmavé, flekaté, přezrálé, a nikomu se do nich nechtělo. Ale vyhodit je opravdu škoda. Proto pro vás mám tenhle skvělý recept na rychlý, vláčný a nadýchaný banánový chleba.
Recept:
- 350 g rozmačkaných banánů
- 300 g hladké mouky
- 4 vejce
- 80 g medu
- 30 g oleje
- 100 ml mléka
- 50 g nasekané hořké čokolády
- 50 g na sekaných ořechů
- 1 prášek do pečiva
Postup:
Vejce s medem vyšlehejte do husté pěny a vmíchejte olej a mléko. Přidejte mouku s práškem do pečiva, a důkladně promíchejte, aby v těstě nebyly žádné hrudky. Banány vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozmačkejte na kousky (ne na kaši, těsto by bylo moc řídké a výsledný chlebíček hutný) a vmíchejte do těsta. Ořechy a čokoládu nasekejte na malé kousky, přidejte do těsta a důkladně promíchejte. Těsto nalijte do formy na biskupských chlebíček vyložené pečicím papírem, a pečte na 180°C 30 minut odkryté a 30 minut pod alobalem.